Sunday, September 19, 2010

Spalvų paletės (Kokios spalvos man tiktų?)

Senokai jau ką berašiau ir dėl to labai atsiprašau! Iš tiesų, esu labai tingi ir nesugebu paskirstyti savo laiko taip, kad surasčiau bent kelias minutes ir pasidalinčiau viskuo, ką įdomaus sužinau ar atrandu. O tai nėra labai gražu iš mano pusės, kadangi kurdama šį blog'ą pasižadėjau dalintis viskuo, kas man pasirodo įdomu....Bet laikas keistis!! Nuo šiandien spaudžiu save prie sienos ir keliu sau pačiai iššūkį ir tikslą, kad bent pusę metų, kiekvieną mielą savaitę parašysiu bent po viena post'ą...Uhh...Manykim, kad man pavyks! Jei ką bombarduokit mane komentarais kokia aš neatsakinga ;)


Na, bet užteks apie mane, einam prie reikalo, kaip sakoma. :) Šiandien noriu pasidalinti, mano nuomone, be gaaalo naudingu atradimu - spalvų paletėmis kiekvieno tipo žmogui. 


Nežinau, kaip Jūs, bet žinau bent kelias spalvas, kurios man patinka ir su kuriomis gerai jaučiuosi, bet neretai pagalvoju, o kurie spalvų atspalviai man iš tiesų tinka?
Viena mano mėgstamiausių bloger'ių, 22 metų mergina iš Airijos, vardu Anna Saccone , surinko pakankamai tikslias spalvų paletes, tarp kurių kiekvienas gali pamatyti sau tinkančių spalvų atspalvius. Tam, kad sužinotum kurios spalvos atspalviai tau tinka, terekia atsižvelgti į savo plaukų ir akių spalvą, bei odos atspalvį/pustonį. 


BLONDINĖS
1 Tipas:
Plaukai:    šviesūs
Oda:         rausvas atspalvis
Akys:       mėlynos/pilkos/žalios



2 Tipas:
Plaukai:    šviesūs/šviesiai rusvi
Oda:         auksinis atspalvis
Akys:       rudos/šviesiai rudos(lazdyno)/tamsiai žalios

3 Tipas:
Plaukai:    šviesūs
Oda:         auksinis atspalvis
Akys:       mėlynos/pilkos/žalios

BRUNETĖS


1 Tipas:
Plaukai:    rudi/juodi
Oda:         auksinis/gelsvas atspalvis
Akys:       rudos/šviesiai rudos(lazdyno)/tamsiai žalios

2 Tipas:
Plaukai:    rudi/juodi
Oda:         mėlynas atspalvis
Akys:       juodos/rudos

3 Tipas:
Plaukai:    rudi/juodi
Oda:         auksinis atspalvis
Akys:       mėlynos/pilkos/žalios


4 Tipas:
Plaukai:    rudi/juodi
Oda:         rausvas atspalvis
Akys:       mėlynos/pilkos/žalios


RAUDONPLAUKĖS  

1 Tipas:
Plaukai:    raudonas/braškinis
Oda:         rausvas atspalvis
Akys:       mėlynos/pilkos/žalios


2 Tipas:
Plaukai:    raudonas/kaštoninė
Oda:         auksinis atspalvis
Akys:       mėlynos/rudos/žalios


Nežinote koks yra Jūsų odos atspalvis?

Pirmiausia, reikia žinoti, kad yra trys odos pustonių grupės: šaltas, šiltas ir neutralus pustoniai. Jos išsiskiria į pogrupius, į šaltą įeina rožinis/rausvas arba mėlsvas atspalviai, o į šiltą - auksinis, persikinis arba gelsvas, o neutralaus tipo žmonės turi šiltų ir šaltų atspalvių mišinį.
Šalto pustonio, rožinio atspalvio žmonės dažniausiai iš prigimties yra šviesios odos ir sunkiai įdega saulėje arba greitai nudega. Mėlyno atspalvio žmonių, Lietuvoje dažnai nepamatysime, nes jie yra ypač tamsių atspalvių juodaodžiai. Tiesa, kartais nutinka taip, kad net ir šviesios odos žmogus gali turėti melsvą odos atspalvį. 
Šilto pustonio žmonės turi auksinį arba gelsvą odos atspalvį, jie gali būti ir šviesios ir tamsesnės odos iš prigimties, bet dažniausiai jei lengvai įdega saulėje. 
Tačiau atsargiai!! Tai dar nieko nesako, Jūs galite būti ir mix'as - ir šalto ir šilto pustonio tipas, ir tai reikštų, kad esate neutralūs ir Jums tinka daugiau spalvų atspalvių. 

Jei tokie apibūdinimai Jums nepadeda yra keletas būtų, kaip būtų galima nustatyti į kurią grupę Jūs papuolate.
1 būdas: Iškelkite savo vidinį riešą prieš saulę arba lempą,šiek tiek atlenkite delną į išorinę pusę ir tuomet ant riešo turėtumėte pastebėti savo kraujagysles. Jeigu jos yra melsvo atspalvio, tuomet Jūs esate šalto tipo, jei žalsvo atspalviotuomet Jūs esate šilto tipo, tačiau jeigu Jums sunku nuspręsti kokio atspalvio yra Jūsų kraujagyslės, tai gali būti, kad Jūs esate neutralūs. 
2 būdas: Atsistokite prieš veidrodį ir pridėkite prie savo veido krašto baltą popieriaus lapą (būkite be jokio makiažo) ir pažiūrėkite kokie atspalviai išryškėja melvsi/rožiniai ar gelsvi/persikiniai. Galite save nufotografuoti su baltu popieriaus lapu, galbūt nuotraukoje bus lengviau pastebėti. 
3 būdas: Kokius nešiojate papuošalus auksinius ar sidabrinius? Su kuriais geriau jaučiatės ir manote, kad geriau atrodote? Jei sidabrinius, tai esate šalto atspalvio, o jei auksinius - šilto. Jei mėgstate labiau bronzą, tuomet galite būti neutralaus tipo. 

Jei tik Jums pavyks nustatyti savo odos pustonį, patikėkite Jums palengvės rūbų pasirinkimo gyvenimas. Tai taip pat padės Jums suprasti, kodėl užsidėjus vienos spalvos rūbą, Jūs atrodote pavargusios, papilkėjusios, o su kitomis spalvomis Jūsų veidas tiesiog nušvinta. Jei tikrai žinote, kad esate šalto atspalvio, tai Jums jokiu būdu netiks šilti spalvų atspalviai, ir jei esate šilto atspalvio - atvirkščiai. 

Tikiuosi, tai Jums pasirodys naudinga...

Sėkmės!


Information taken from: http://www.annasaccone.com/

4 comments:

Anonymous said...

labas, o jeigu as tau atsiusciau foto i asm.zin gal galetum man patarti del plauku spalvos ?

Eglė said...

Sveika! O ka tiksliai noretum, kad patarciau? I kuri tipa patenki del savo plauku splavos? Zinoma! Pamegink atsiusti ir pameginsiu patarti! ;) Atsiusk i e-maila tiesiog ;)

Anonymous said...

Sveika,
Norėčiau tavęs paklausti: jei pas mane yra ir mėlyno, ir žalio (daugiau) atspalvio kraujagyslių, kokiam tipui aš priklausau (šiltam, šaltam ar neutraliam)? papuošalus labiau mėgstu nešioti sidabrinius, bet ne dėl spalvos, o šiaip, sidabriniai man labiau patinka :) Ar geriau tau atsiųsti nuotrauką?

pi.jukas said...

Aciuuu! Koks geras papruostukas, as labai megstu spalvotus kontaktinius lesius ( https://www.lensor.lt/kontaktiniai-lesiai/spalvoti-kontaktiniai-lesiai/165/freshkon-alluring-eyes-spalvoti-kontaktiniai-lesiai/ ) ir tikrai ne visada ryte yra laiko eksperimentuoti ir atrasti, kas labiausiais prie ju tiks! Tai dabar turesiu puiku pagalbininka