Sunday, April 1, 2012

Raštuoti audiniai aprangoje? Įmanoma!

Playing with Color: Pulling off the Pattern by Kristine

Žaidimas su spalvomis: Kaip naudoti raštuotus audinius savo aprangoje? (pagal Kristine)


"Bright colors and bold prints can look like a hot mess if not executed properly. One surefire way to wear color and prints together is to pull from the pattern. What does this mean? Well, basically, it means that if you're wearing a patterned skirt with blue, white, and green in it, you'll be safe wearing a blue, white, or green top. You can play with this rule quite a bit to extend to shoes, accessories, etc."
,,Netinkamai suderintos ryškios spalvos ir aiškūs raštai gali atrodyti kaip viena didelė netvarka. Tačiau vienas geriausių būdų suderinti šiuos du dalykus yra "ištraukti idėją iš rašto". Ką rai reiškia? Na, paprastai kalbant, jei tu vilki raštuotą sijoną su balta, mėlyna ir žalia spalvomis, tuomet saugiausia yra vilkėti baltą, mėlyną ar žalią viršutinę dalį. Šią taisyklę taip pat galima vartoti derinant batus, aksesuarus ir pan."


Example 1:  "This skirt's got little red cherries on it, so I paired it with a red striped top. The white collar of the top also aligns with the little white cats on my skirt." 
1-asis pavyzdys: ,,Šis sijonas turi mažytes raudonas vyšnaites, todėl priderinau raudoną dryžuotą viršutinę dalį. Balta apykaklė taip pat puikiai dera su ant mano sijono esančiomis baltomis katėmis."

Man asmeniškai šis derinukas labai patinka! Viskas taip gražiai dera!


Example 2:  "Kind of a crazy top, right? It's pink with little red-orange mice on it. To complement it in a bold way, I chose to wear it with a red-orange skirt. And it totally works. (Also, to keep things toned down a bit, I distanced the mice shirt from the leopard flats)"
2-asis pavyzdys: ,,Šiek tiek pašėlę marškinukai, ne? Tai rausvi marškiniai su mažomis raudonai-oranžinėmis pelytėmis. Kad sukurčiau ryškų derinį, pasirinkau vilkėti juos su raudonai-oranžiniu sijonu. Ir derinukas puikiausiai veikia!" (Taip pat, kad būtų įdomiau pasirinkau į derinuką įjungti ir leopardinį raštą, bet kad šis raštas nesipjautų su raštuotais marškinukais, pasirinkau apsiauti tokio rašto batelius. t.y. jei norite derinti kelis raštus, vienas saugiausių būdų yra juos atskirti, palikti tarp jų erdvės, o ne dėti šalia vienas kito): 
Taigi, kaip tikiuosi supratote, kad dėvint raštus svarbiausia yra spalvų paletės išlaikymas. Nes nesvarbu, kad ir koks pakvaišęs raštas bebūtų, suderintos spalvos sukuria vientisumo įspūdį ir tokiu būdu yra išvengiama betvarkė.  

Tai tiek! Sėkmės Jums!

2 comments:

Inga said...

Paprastai ir aiškiai(; ir svarbiausia su pavyzdžiais, kas ir yra įdomiausia...

Eglė said...

Svarbiausia, kad aiškiai! ačiū Inga!