Saturday, April 16, 2011

29th & 31-32nd days and a nice promotion of childrenswear

     Iki mano pasninko/eksperimento pabaigos beliko 8 dienos. Iki mano mokslų ir apskritai universiteto pabaigos vos 13 dienų. Iki mano darbo pradžios - 16, o iki vestuvių šiek tiek daugiau nei 4 mėnesiai...Ech, bėga tas laikas nesuvokiamai greitai. Ir atrodo, jau ir nori, kad baigtųsi šito etapo darbai ir tiesiog prasidėtų naujas etapas. Bet tada supranti, kad jei tiesiog užsimerksi ir lauksi naujos pradžios, gali pramiegoti savo gyvenimą. Niekada nežinome, kas įvyks rytoj. Galime būti susiplanavę viską iki smulkmenų, bet visada gali iškilti nenumatytų dalykų. Mato 6,34 sako: "Taigi nesirūpinkite rytdiena, nes rytojus pats pasirūpins savimi. Kiekvienai dienai gana savo vargo. Ir tikrai, kiekviena diena yra pilnut pilnutėlė visko, jei tik praveriame akis ir apsižvalgome aplink. Imi pastebėti, kad žolė jau pradėjo žaliuoti, kad medžiai jau pamažu puošiasi pumpurėliais, kad kažkas iš draugų turi kokių smagių naujienų, kad niekas nesustoję vietoje, visi juda primyn. Reikia kartais sustoti ir pasidžiaugti tuo, kas vyksta aplink tave, bet taip pat ir nestovėti vietoje. Reikia branginti žmones, kuriuos matai šiandien ir sutinki šiandien.  Reikia bendrauti su jais ir džiaugtis. Reikia įvertinti ir visus darbus bei atsakomybes, nuo kurių kartais jau ima pykinti. Kodėl? Nes to paties jau nebebus, o tie visi darbai yra reikalingi rytojaus pradžiai...Manau kiekviena mums duota diena yra Dievo dovana. Kiekvieną dieną MES renkamės kaip ją praleisti ir ką su ja veikti. Kiekvieną dieną mes turime tam tikras atsakomybes, kurias turime vykdyti. Pakartoto įstatymo knygoje 30 skyriaus, 15 eilutė mums sako: ,,Žiūrėk! Šiandien padėjau prieš tave gyvenimą ir gerovę, mirtį ir pražūtį" Viskas mums yra padėta šiandien. Šiandieninai mūsų pasirinkimai įtakoja rytojų, todėl nereikia nusispjauti į tai, kas vyksta aplinkui ir tiesiog laukti pabaigos arba naujos pradžios. Gyvenkime gyvenimą, mėgaukimės juo ir mėgaukimės juo labiau nei rytojumi, nes kaip tos pačios knygos 30 skyriaus 19-20 eilutėse pratęsia: ,,Rinkis gyvenimą, kad tu ir tavo palikuonys būtumėte gyvi, 20 mylėdami VIEŠPATĮ, savo Dievą, jo balso klausydami ir jam atsiduodami. "
     O man prieš pradedant naują dieną reikia pabaigti nebaigtus darbus. :) Pasidalinti su jumis tuo, kuo turėjau pasidalinti jau nuo trečiadienio, bet vis neradau tam laiko, arba jei jau rasdavau, tai nulūždavau bekraudama nuotraukas. 
29 diena (trečiadienis)


Outfit items:
  • Suknelė. -Centrinis piece- Kretingos Second hand'as ~ 10lt (2 kartą)
  • Megztukas. Stradivarius, ~ 45lt (4)
  • Batai. Iš Kretingos (lenkiški) 120lt (6)
  • Auskariukai. Draugės dovana.
  • Pakabukas. Va čia tai jau galiu teigti, kad yra antikvarinis daikčiukas, nes data ant jo parašyta -1861m, be to jį mano mamytė gavo iš muziejaus dovanų, kai dirbo dailininke-restauratore. Mamytė man jį padovanojo tam, kad jis mane sergėtų. Tačiau kadangi netikiu, kad daiktai saugo žmones, tik Dievas tegali ne visą laiką jį ir tenešioju.


30 diena (ketvirtadienis)
Nebuvo kas mane galėtų mane nufotografuoti tą dieną, tai gal tikiuosi ryt persirengsiu du kartus ir pasirodysiu Jums. 

31-32 dienos (penktadienis-šeštadienis)
Turėjau nuostabų mergaitišką vakarą su dviem puikiomis mergaitėmis. Viskas vyko mano suomės draugės butukyje (kuris, be to, yra labai jaukus ir gražiai sutvarkytas), tai pasilikau nakvynės ir taip jau gavosi, kad dvi dienas iš eilės vilkėjau tuos pačius rūbus. :)
Outfit items:
  • Bliuskutė ant šleikučių. -Centrinis piece- Second hand -2lt (2 kartą)
  • Balta bliuskutė ant šleikučių po apačia. (New Yorker) ~15lt (2)
  • Megztukas. Reserved,  ~40-50lt (8)
  • Džinsai. Bershka ~130 Lt (9)
  • Batai. Žygio batai 40-80 Lt (5)
  • Auskariukai - perliukai. Nebeprisimenu iš kur. (4)


TODAY'S DISCOVERY

    3 kurse turėjau paskaitą, kuri vadinosi ,,Kultūros semiotika." Tarp kitko labai įdomus ir svarbius dalykus paliečiantis kursas. Jei nežinote, kas yra semiotika, tai mokslas, kuris užsimaukšlina objektyvaus nešališkumo kaukę ir pažvelgia į kiekvieną tekstą, vaizdą ar reiškinį kaip į atskirą kulūrologinį ženklą, ką tas "dalykas" iš tiesų sako ir kokią žinutę mums siunčia. Labai įdomu yra pažvelgti semiotiko akimis į šiandienos reklamas ir gali atrasti tieeek įdomybių. Neretai, net nesusimąstome kokią žinutę mums siunčia lyg iš pažiūros ir nekaltos reklamos. Baisu pasidaro, kai supranti, kaip rinkodaros specialistai žaidžia pirkėjų pasąmonėmis. 
     Vienas iš dalykų ką mes nagrinėjome buvo vaikų drabužių linijų reklamos. Apsižvalgykite, pamatysite kiek daug reklamų stenduose penkiamečiai yra rengiami lyg sumažintos versijos 20-mečiai ir veikia visai ne vaikiškus dalykus. Vaikai, gi yra vaikai! Jie stebi aplinką ir ima elgesio pavyzdžius iš jos. Ko mes tada stebimės, kad vaikai praranda savo nekaltumą, jei reklamos moko juos suagti? Kažkam reikėtų pradėti rimtas diskusijas vaikų reklamų atžvilgiu.
      Bet kai pamačiau šią Stella vaikų linijos reklamą lengviau atsikvėpiau, pagaliau vaikai užsiėma vaikiškais dalykais ir jiems nereikia tapti suaugusiais. 




Tai tiek šiandien! Gero sekmadienio! 

1 comments:

Gerda said...

wow, Eglut gerai atrodai ;) labai patiko tavo pasidalinimas ir dar ta nereali reklama ;) amazing amazing . Nuostabu, tu tikrai apdovanotas žmogus ;)