Wednesday, March 30, 2011

14th Today's color - green!

  Šiandien pagaliau apsilankiau pas kirpėją po daugiau nei pusės metų pertraukos. Nežinau ar matote skirtumą, bet jis tikrai yra, mano plaukučiai iš karto atrodo daug sveikesni, nes visi nušiūrę galiukai buvo tiesiog pašalinti :) Šiandien mano įkvėpimas buvo žalia spalva, todėl visas blogas bus vien tik apie žalią...Manau nesąmoningai aš be galo laukiu pavasario ir su juo ateinančios žalumos ir todėl mėginu bent jau rūbais jį prisišaukti. Kas deja, nelabai pavyksta, nes šiandien pas mus oras tiesiog apgailėtinas: čia sninga, čia lynoja, šalta, niūriu... Net nežinau kaip pasiryžau, nors kelioms minutėms, nusivilkti šilčiausią striukę ir pasifotografuoti lauke... Šiaip matosi, kad man nebuvo šilta, nes rankovės užtemptos ant delnų, bei per skubėjimą nepamačiau, kad meztukas kiek užlipęs į viršų ir jį reikėjo patempti žemyn :)

Outfit items:
  • Bliuskutė ant šleikučių. - Centrinis peice- Second Hand'o (Vero Moda) - 2 lt (1 kartą)
  • Megztukas. Effigy ~ 40 lt (4)
  • Džinsai. Bershka ~130 lt (6)
  • Batai. Iš Kretingos 90 lt (lenkiški) (7)
  • Šalikas. Second Hand'o iki 10 lt (Cejon, made in India) (1)
  • Auskarai. Padaryti mano draugės, dovana.


Kokios spalvos dera su žalia spalva?


Be abejo yra devynios galybės žalios atspalvių, bet vis tiek yra tam tikrų bendrų taisyklių, ko reikėtų vengti ir kas būtų patartina. Labiausiai reikėtų vengti žalios ir raudonos spalvos derinių, kad neatrodytume kaip Kalėdų nykštukai. Geriausia rinktis žemiau pateiktus derinius, kurie net gali atspindėti tam tikrus dalykus.






Žalia + mėlyna = tarsi gamtos aidai, kur vanduo ir miškas kalba apie balansą, harmoniją ir stabilumą. Be vandens (lietaus, drėgmės) neturėtume žalumos.











Žalia + ruda arba smėlio spalva =  perdirbimas,  organinis, tarp kitko puikiai tinka ekologiškom prekėms įpakuoti. Man taip pat primena kariuomenę.





Kileen








Žalia + geltona = sportiškas, gyvas,  labai ryškus derinys. Net nežinau ar pati išdrįsčiau užsidėti tokį derinuką, nes kažkodėl manau, kad geltona man ne per labiausiai tinka.






Cori iš laviepetite.blogspot.com
















Žalia + violetinė= kontrastinga, turtinga. 






Cori iš laviepetite.blogspot.com










Žalia + balta = neutralus derinukas, jau tikrai niekad neprašausit pr šalį, kad ir kokio atspalvio žalia bebūtų















Elaine from www.clothedmuch.com


















Žalia + pilka = kitas neutralus, mielas derinukas 




goodframeofmind.blogspot.com










Žalia + juoda = kadangi juoda yra klasikinė spalva, tai bus suteiktas klasikinis įvaizdis, kurį galima tada pagyvinti kitomis detalėmis.












Tai tikiuosi pasisėmėte idėjų ir dabar jau nebebijosite žalios spalvos. 

2 comments:

Maija said...

Hi Egle, I heard about your blog and finally found it. Looking good. Now I just need to learn how to read lithuanian...I'm glad though that I am able to get inspired by the pictures. Very nice and colorful blog...good job! Hugs...M

Eglė said...

Maija!! That's unexpected!! So nice of you to visit my blog ;) Higly appreciate that! Especially thank you for leaving this comment!
About lithuanian...maybe I am the one who should start considering making posts in English... BUT don't feel like it yet ;) Maybe one day! ;)

Kisses!
E