Wednesday, April 13, 2011

28th day...

Šiandien mano diena prasidėjo jau 7.30...Tai man yra be proto anksti. O kiek visko nuveikiau. Ir Kretingoje pas daktarus spėjau apsilankyti, ir pas tėvelius pabūti ir grįžti į Klaipėdą ir čia nueiti į konsultaciją dėl baigiamojo darbo, į paskaitą, į 2 pamokėlės, kur visai netikėtai susitikau savo senuosius mokinukus, kurie ne per seniausiai išvažiavo gyventi į Šveicariją. Kaip buvo smagu juos susitikti ir jų pasiklausyti! Dar tik trys mėnesiai teprabėgo kaip jie išvažiavo, bet tiek dau istorijų ir įdomybių buvo galima prisiklausyti. Norėčiau ir aš kada kiek pagyventi užsienyje ir pajusti kitokį gyvenimo ritmą, susipažinti su kitokios kultūros žmonėmis, pajusti kitas tradicijas ir atrasti dalykų, kurių nėra pas mus. Smaguma! Tik viliuosi, kad išvažiavusi, nors ir kaip besusižavėčiau tuo kitokiu gyvenimu vis tiek nepamirščiau grįžti į savo gimtąją Lietuvą. Tiek daug žmonių šiandien bėga iš jos, tiek daug tiesiog gives up on heri...Žinau pas mus yra nemažai problemų, ypač vyriausybėje, tačiau mano širdyje plaka viltis ir dega gilus įsitikinimas, kad ateis geresni laikai...Be to nenoriu bėgti aš iš jos, nes kitaip, kodėl tada aš gimiau būtent šioje šalyje, o ne kitoje? Ar ne tam, kad nors kiek prisidėčiau prie pokyčių, o ne bėgčiau ieškodama lengvesnių takų?...Nesakau, kad reikia pulti į politiką ar organizuoti kažkokius didelius dalykus - ne! Pokyčiai prasideda nuo mažų dalykų. Visada reikia pradėti nuo savęs...Savo darbo, savo poelgių...Paklausti savęs: kokį aš pavyzdį rodau kitiems? Ar tai, ką aš darau padeda kitiems ar žaloja juos? Tie kiti gali būti tavo draugai, tavo kolegos, tavo mokiniai...Ar tu elgiesi su jais taip, kaip norėtum jo su tavimi elgtųsi? Ar elgiesi su jais kaip broliais ir seserimis?...Ar priimi tam tikrus sprendimus tik savo gerovei? 
Nežinau, man atrodo, kad per daug žmonių pas mus galvoja tik apie save arba taip įklimpsta į nusiskundimų ir paniurimo liūną, kad patys ima su kitais elgtis taip, kaip tikrai nenorėtų jog su jais elgtųsi. Apgaudinėja, apvaginėja, apkalbinėja, apskundžia, lieja pyktį ant kitų dėl to, kas jiems nepasisekė, gilinasi į visiškai neesminius dalykus ir t.t. ir t.t. O blogos emocijos labai greitai persiduoda kitiems...
Požiūrį nėra jau taip ir sunku pakeisti, jei tik labai nori...
Nu bet aš čia ir įsivažiavau...Akivaizdu, kad emigracija man yra jautri tema :) Galėčiau dar tęsti ir tęsti...
Outfit items:
  • Megztukas. -Centrinis piece- (new look) iš second hand'o, bet jau seniai turiu, tai kainos neprisimenu. (1 kartą)
  • Kelnės. Iš manodrabužiai.lt svetainės už 75lt (4)
  • Batai. (lenkiški) iš Kretingos. 90lt (14)
  • Šalikas. Man regis iki parduotuvė. :) ~15Lt (2)
  • Baltas diržas. (Armani) Kretingos Second Hand'e už 30 Lt (5)
  • Auskariukai. Buvo mamytės, perduoti man. Kadangi šiandien visai netikėtai buvau grįžusi pas tėvelius, mamytė prasitarė, kad jie buvo pirkti Vilniuje prie Aušros vartų iš Jiesia parduotuvėlės ar prekybininkų.  Va čia tai man buvo naujiena! Aš visą laiką buvau įsitikinusi, kad jie mamytės parsivežti iš užsienio, bet pasirodo visą šį laiką nešiojau lietuvių gamybos grožį! Kas nežinot, kas yra Jiesia, tai ji yra lietuviška įmonė, gaminanti kaulinio porceliano, akmens masės ir keraminius indus bei suvenyrus. Daugiau kaip 90% visų dirbinių yra gaminama ir dekoruojama tik rankiniu būdu, ko pasekoje Jiesios porcelianas tampa vienetinis ir nepakartojamas. Ši įmonė veikia jau nuo 1938-ųjų metų ir nė nežada užsidaryti. Kaip lietuvė, galiu pareikšti, kad didžiuojuosi nešiodama šį gražų lietuvišką gaminį ir nu šiandienos su pasididžiavimu sakysiu, kad juos pagamino Jiesia (2)
  • Plaukų gumelė. Iš Sidabra parduotuvės, ~4Lt. (2)
Šį kartą tiek, einu miegelio!

4 comments:

Šarūnė said...

eh, Drauguti, koks gražus tavo blogas. SU kiekviena diena jis tik gražėja:) Man taip patinka tavo mintys, pamąstymai, idėjos namams, duona pamąstymui kasdieniam:))) bet žinai, aš vis pagalvoju, kiek tu ten tų drabužėlių turi????? Nes vis atrodai naujai ir šviežiai:)))) suuuper;)

Eglė said...

tongchen@seattle - thank you for visiting it! Yes, I currently live in Lithuania. I've checked your blog too - good stories, I'll try to read it more often.

Sarunyte - :DD nu vat it tikrai galiu tvirtai tarti ir teigti (galite net mano kambariokes paprasyti patvirtinti), kad spintoje su batais galime rasti 40 items :))) Bet is tu items zinai galima visokias kombinacijas uzsidet. Siaip dar nesu ne karto uzsidejus net 4 items :)) kas irodo, kad tikrai daug rubu nereikia...Dziaugiuosi, kad pas mane jau po truputi ateina tas supratimas :) Svarbu isigyti, tai ka megsti, kas tau tinka, tureti aksesuaru, ir tada jau gali su jais zaisti :) Aciu tau Sarunyte uz tavo ikvepiancius ir smagiai nuteikiancius komentarus bei kad vis dar skaitai mano blogeli ;)

aurelija said...

Oj Eglut, kaip gerai, kad niekur pabėgt nenori, nes kitaip Lietuva prarastų artistišką, puikiai anglų kalbą mokančią ir šiaip nuostabų žmogutį. Aš irgi dažnai pagalvoju, kiek daug žmonių palieka šalį...bet kartais pagalvoju ir kiek dar toli Lietuvai iki tų kitų šalių...
Beje, puiku, kad taip greit ir dažnai atnaujini blogą. Visad smagų kažką naujo pamatyt!

Eglė said...

Oj ačiū ačiū Auryte už tokius komplimentus apie mane ir kad paskaitinėji mano blogelį ;)) O dėl žmonių išvykimo, ir aš dažnai pagalvoju kiek pas mus daug ko trūksta ir kaip mums dar toli iki kitų ir tai yra tikrų tikriausia tiesa - mums dar tobulėti ir tobulėti. Bet tada pagalvoju, bet ir nepriklausoma valstybė mes ne taip jau ir senai tepatapom, tai per daug irgi nereikia norėt. Judam po truputį į priekį, svarbiausia ne vietoj stovėt. Nors kartais ir atrodo, kad ir vietoj stovim...Bet kokiu atveju visur galima įžiūrėti ir gero ir blogo.